Træk virksomhederne ind i undervisningen
Med matematik på arbejde

Projektet Træk virksomhederne ind i undervisningen fortæller gennem 12 film og tilhørende undervisningsmaterialer, om hvordan matematik er uundværlig for avancerede virksomheder i et moderne samfund.

I filmene besøger de to nysgerrige unge, Casper og Nicoline 12 forskellige virksomheder, de lærer noget om den matematik, virksomhederne anvender, og der trækkes tråde tilbage til den matematik, man lærer i ungdomsuddannelserne.

Casper og Nicoline møder ansatte, der er med helt i front af det matematiske arbejde: statistikere, ingeniører, matematik-økonomer, klimaforskere, matematiske designere eller epidemiologer. Alle har uddannelser med et betydelig matematisk indhold.

Til hver film fremstilles undervisningsmaterialer. Her finder du øvelser, opgaveforløb, projekter samt oplæg til studieretningsprojekter. Materialerne giver lærere i folkeskole og ungdomsuddannelser muligheder for at inddrage autentiske data og problemstillinger i matematikundervisningen, solo eller i et samarbejde med andre fag.

Materialerne er opdelt i tre niveauer af sværhedsgrad fra 9 kl. til 3 g. Emnerne er inspireret af filmen om virksomheden og den anvendte matematik, men man kan arbejde med materialet uden at have filmen kørende.

Under fanebladet med filmoversigt findes både film, de tilhørende undervisningsmaterialer, evalueringsskemaer og andet. Film og undervisningsmaterialer kan afspilles og åbnes fra sitet, men kan også frit downloades til anvendelse i undervisningen, når blot kildeangivelsen bevares.

De første 8 film i serien er:

  1. Avanceret Parabolteknologi hos TICRA
  2. Matematikken bag DMI’s klimamodeller
  3. Matematikken bag udviklingen af ny medicin hos Novo Nordisk.
  4. Matematikken bag Termas rumforskning
  5. BIG’s spektakulære arkitektur og matematikken bag
  6. Pensionssystemer og pensionsfonde hos Edlund og PFA
  7. Epidemimodeller hos Statens Serum Institut (efterår 2023)
  8. 3D print hos 3Shape (efterår 2023)

Projektet gennemføres med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Hvad er matematik - Grundforløbet
Praxis Forlag A/S, Vognmagergade 7, 5. sal • DK-1148 • København K • Tlf: +45 89 88 26 72 • Email: info@praxis.dk • CVR 41280921
Egmont