Voces de Berga – Una ciudad catalana

Bogen Voces de Berga indeholder med sine 12 kapitler en meget bred vifte af tekstmateriale og genrer. Tematikken spænder vidt: fra almene emner, ungdom og identitet, ungdomsvold til folkelige og kirkelige traditioner, fra spørgsmål om Cataloniens uafhængighed set fra forskellige synsvinkler til spansk og de koofficielle sprog i skolesystemet – alle emner der giver mulighed for samarbejde med samfundsfag og religion. Samarbejde med biologi er der også plads til via et kapitel om den omsiggribende svampejagt i de spanske skove og de økologiske konsekvenser heraf. Et kapitel om Bergas folkekære fest i forbindelse med Corpus Christi, La Patum (på Unescos kulturarvsliste), der er karakteriseret af en helt særegen musikalsk og dramaturgisk tradition, giver ikke kun mulighed for samarbejde med religion, men også med musik, drama og billedkunst.

Tæt glosering, varierede øvelser – også af cooperative learning typen – og et fyldigt billedmateriale samt realia-afsnit gør bogen nem og inspirerende at gå til. De letteste tekster kan bruges fra 1.g.

Nogle tekster er transskriptioner af korte interviews med personer fra Berga. De videooptagelser der ligger til grund herfor findes på dette website med spanske og danske undertekster.

På dette website findes også links til avisartikler (på dansk, spansk og engelsk), interviews, blogs, samt links til microcuentos og folkeeventyr (med lyd og tekst), som er relevante for de enkelte kapitler i bogen. Derudover er der, under fanen Ekstramateriale, samlet yderligere videoer med spanske undertekster og transskription (fx af en aktivist fra Asamblea Nacional Catalana og af unge fra Berga), gloserede tekster (fx legenden om Sant Jordi) med øvelser, samt information om de spanske politiske partier og en kort oversigt over Cataloniens historie.

Capítulo 1: Ares habla del intercambio y de la Patum

Capítulo 1 Ares dansk

Capítulo 1 Ares spansk

Capítulo 6: Glòria y Berta: "Nos sentimos muy catalanas"

Capítulo 6 Glòria og Berta dansk

Capítulo 6 Glòria y Berta spansk

Capítulo 7: Neus habla del objetivo final: la utopía

Capítulo 7 Neus dansk

Capítulo 7 Neus spansk

Capítulo 8: Victor habla de la crisis y de la independencia de Cataluña

Capítulo 8 Victor dansk

Capítulo 8 Victor spansk

Capítulo 10: Mosén Ramon habla del símbolo de la amistad

Capítulo 10 Mosén Ramon Barniol spansk

Capítulo 10 Mosén Ramon dansk

Praxis Forlag A/S, Vognmagergade 7, 5. sal • DK-1148 • København K • Tlf: +45 89 88 26 72 • Email: info@praxis.dk • CVR 41280921
Egmont