Sulten efter sukker
Sidetal Overordnet tema Kommentar
117-120,
121-125
Madens molekyler
Madens molekyler
117-120 (læst i sidste lektion), 121-125 (læses i denne lektion). Fedt, kulhydrat og protein. Fordøjelsesenzymer
121-125 genlæses, 126-128 Fordøjelsessytemet
121-125 genlæses. Eleverne tegner en oversigt over fordøjelsessystemet på et stort stykke papir. Der indsættes faktabokse med pile til de forskellige afsnit af fordøjelseskanalen og de tilknyttede kirtler etc. Tegningen afleveres i slutningen af lektionen, så den kan scannes.
Fordøjelse af fedt i mælk
Enzymatisk fordøjelse af fedt i mælk
Øvelse med tilsætning af pancreatinopløsning til sødmælk. Phenolrødt anvendes som pH-indikator. Galdesaltes betydning kan undersøges. Alternativt kan man arbejde med spaltning af laktose.
132-135 Regulering af blodglukose
Måling af blodglukose Regulering af blodglukose
Se også figur 6.26 s. 136. Optimalt med 2 sammenhængende moduler, hvor tre fastende elevers blodglukosekoncentration måles efter indtagelse af tre typer kulhydrat. Imens arbejdes med teoretiske opgaver om regulering af blodglukose og diabetes.
Regulering af blodglukose
Afslutning af øvelse
136-139 Diabetes
Gennemgang af de teoretiske opgaver fra sidste lektion og efterbehandling + fortolkning af data
Diabetes og diabetesbehandling
Diabetes og diabetesbehandling
Opstart af tre lektioners gruppearbejde, der afsluttes med en videopræsentation.
Diabetes og diabetesbehandling
Gruppearbejde
Diabetes og diabetesbehandling
Afslutning og aflevering af præsentation
Praxis Forlag A/S, Vognmagergade 7, 5. sal • DK-1148 • København K • Tlf: +45 89 88 26 72 • Email: info@praxis.dk • CVR 41280921
Egmont