Sidetal | Overordnet tema | Kommentar |
117-120, 121-125 | Madens molekyler Madens molekyler | 117-120 (læst i sidste lektion), 121-125 (læses i denne lektion). Fedt, kulhydrat og protein. Fordøjelsesenzymer |
121-125 genlæses, 126-128 | Fordøjelsessytemet | 121-125 genlæses. Eleverne tegner en oversigt over fordøjelsessystemet på et stort stykke papir. Der indsættes faktabokse med pile til de forskellige afsnit af fordøjelseskanalen og de tilknyttede kirtler etc. Tegningen afleveres i slutningen af lektionen, så den kan scannes. |
Fordøjelse af fedt i mælk Enzymatisk fordøjelse af fedt i mælk | Øvelse med tilsætning af pancreatinopløsning til sødmælk. Phenolrødt anvendes som pH-indikator. Galdesaltes betydning kan undersøges. Alternativt kan man arbejde med spaltning af laktose. | |
132-135 | Regulering af blodglukose Måling af blodglukose Regulering af blodglukose | Se også figur 6.26 s. 136. Optimalt med 2 sammenhængende moduler, hvor tre fastende elevers blodglukosekoncentration måles efter indtagelse af tre typer kulhydrat. Imens arbejdes med teoretiske opgaver om regulering af blodglukose og diabetes. |
Regulering af blodglukose | Afslutning af øvelse | |
136-139 | Diabetes | Gennemgang af de teoretiske opgaver fra sidste lektion og efterbehandling + fortolkning af data |
Diabetes og diabetesbehandling Diabetes og diabetesbehandling | Opstart af tre lektioners gruppearbejde, der afsluttes med en videopræsentation. | |
Diabetes og diabetesbehandling | Gruppearbejde | |
Diabetes og diabetesbehandling | Afslutning og aflevering af præsentation |
Praxis Forlag A/S, Vognmagergade 7, 5. sal • DK-1148 • København K • Tlf: +45 89 88 26 72 • Email: info@praxis.dk • CVR 41280921